Kwaliteit loont altijd! Vanessa Ponsin van de Boerderij Saint Quentin in de Ardennen is zojuist weer op gang gekomen een zilveren medaille voor een van de schapenkazen Internationale wedstrijd van Lyon.

1124 kazen uit 17 landen

Tijdens deze derde editie van de Lyon International Cheese and Dairy Products Competition die op 24 november plaatsvond, maar liefst Er werden 1124 kazen uit 17 landen gepresenteerd. Bij aankomst werden 1 monsters geproefd, 294 trofeeën uitgereikt en 13 producten bekroond met gouden of zilveren medailles.

Romig en fluwelig

Het was tijdens deze wedstrijd op hoog niveau dat “het Ardense schapenblok” de Vanessa Ponsin won een zilveren medaille. Zachte schapenkaas met een bloemige korst, zeer romig en met een fluweelzachte smaak in de mond, charmeerde hij de paleizen van de jury.

Vanessa is al een medaillewinnaar

Dit is niet de eerste keer dat Vanessa Ponsin wordt beloond voor haar collectieve merkproducten. Ardennen van Frankrijk, sinds een van zijn schapenmelkkazen, de Brebillousse, had al de zilveren medaille behaald op het Concours Général Agricole op de Salon de l'Agriculture 2023 in Parijs.

Al deze goede kazen kunnen worden genoten aan het eind van een maaltijd, als aperitieftoastje of zelfs verwerkt in heerlijke recepten.

Genoeg om u wensen en ideeën te geven voor de eindejaarsmaaltijden.

de kleine +

Vanessa biedt ook een heel assortiment aan schoonheidsproducten op basis van schapenmelk “Vantône Cosmetics” (www.vantone.fr). Huisjes kan u ook verwelkomen voor een exotisch verblijf in de Ardennen.

Was deze inhoud nuttig voor u?