Het Montier Fotofestival is DE unieke ontmoetingsplaats in Europa voor wildlife- en natuurfotografie die fotografen, natuuronderzoekers, verenigingen en professionals samenbrengt. Het vindt dit jaar plaats van 16 tot 19 november ongeveer 100 forums over naturalistische kennis en fototechniek en meer dan 80 uur aan conferenties, vertoningen en rondetafelgesprekken.

Dit jaar zullen er vijf Ardense bouwwerken aanwezig zijn

U zult het volgende kunnen vinden:

Deze verenigingen zullen jongerenactiviteiten tentoonstellen en/of aanbieden rond naturalistische, wetenschappelijke en ecologische thema's.

Onder de werkplaatsen voorgesteld : Groene muziek – De superkrachten van zaden – Wetlands, nuttige gebieden – Natuur in de tuin: Bingo!…

Grootschalig festival dat educatief wil zijn in het licht van toekomstige ecologische problemen

2 foto's, 000 exposanten, 250 tentoonstellingen, 100 bezoekers in 45 dagenBovendien is dit grote festival ook bedoeld als educatief gegeven in het licht van toekomstige ecologische problemen. AFPAN “l'Or Vert”, de vereniging die het festival organiseert, biedt tal van acties en workshops voor educatie over het milieu en duurzame ontwikkeling, om de jonge generatie de sleutels te geven om verantwoordelijk en ondersteunend milieugedrag te verwerven. Ruim 3 schoolkinderen zijn aanwezig tijdens het evenement.

Voor

Programma van het festival: www.photo-montier.org/fiche-exhibitor

Programmering voor scholen: Schoolevenementen – Montier Fotofestival (photo-montier.org). Vind de Ardennenstructuren op pagina's 17 en 18

Was deze inhoud nuttig voor u?