Na de verkiezing van Kasteel van Sedan onder Favoriete Franse monument, het departement Ardennen heeft zojuist officieel het label “Fleuri-afdeling" naast de Elzas, Côtes d'Armor en Morbihan in 2023. Een grote nationale erkenning die een jarenlange inzet van het departement bekroont.

Etiket ‘Bloemenafdeling’

Het label “Fleuri Department” onderscheidt de gebieden die op voorbeeldige wijze betrokken zijn bij de animatie van de Label ‘Bloeiende Steden en Dorpen’ en in het vergroten van het bewustzijn en het ondersteunen van gemeenten. De bloemenafdelingen worden met name beloond voor het in aanmerking nemen van het label in de afdelingsstrategie of voor de toeristische promotie van het label.

Deze onderscheiding wordt toegekend voor een periode van vijf jaar door de nationale jury. De Ardennen sluiten zich daarmee aan bij de club van 16 Franse departementen die dit label dragen.

1 op de 4 gemeenten in de Ardennen heeft bloemen

De steden en dorpen van de Ardennen zetten zich dagelijks in om hun leefomgeving te verbeteren, door planten een bevoorrechte plaats te geven bij de ontwikkeling van de openbare ruimte of door acties ten gunste van het milieu en de biodiversiteit. Het nationale label dat 1 tot 4 bloemen toekent, is gebaseerd op meer dan 60 beoordelingscriteria. Het beloont terecht gemeenten die zich bezighouden met deze aanpak van het behoud van natuurlijke hulpbronnen en biodiversiteit, het bevorderen van botanisch erfgoed en gebouwd erfgoed, toeristische aantrekkelijkheid en het betrekken van burgers in de kern van projecten.

106 gemeenten in het departement zijn in het bezit van het kostbare label van 1 tot 4 bloemen, oftewel 1 op 4 gemeenten!

Kom en ontdek de Ardennen, dit bloemrijke departement met ongerepte natuur!

Steden en dorpen in bloemen in de Ardennen

Ontdek de Ardeense gemeenten met het label Steden en dorpen in bloei

Cliquez ICI

Was deze inhoud nuttig voor u?