Vreugde en trots vermengd met de bekendmaking van de uitslag door Stéphane Berne: le Sedan-kasteel werd verkozen tot “Frans favoriet monument 2023”! Het is de opvolger van het transatlantische station van Cherbourg en de onderzeeër Le Redoutable binnen de Cité de la Mer die Normandië in 2022 vertegenwoordigde.

Bedankt voor jullie stemmen!

Laten we het eerlijk zeggen: Wij zijn erg blij en trots op deze mooie overwinning voor prestigieuze Franse monumenten zoals de abdij van Cluny (Saône-et-Loire) die op de tweede plaats eindigde, de basiliek Notre-Dame de Fourvière in Lyon (Rhône), het koninklijk kasteel van Blois (Loir-et-Cher), de nationale bibliotheek van Frankrijk, de Richelieu-site in Parijs of de oude vindplaatsen van Vaison-la-Romaine (Vaucluse) om er maar een paar te noemen.

Dus ja hartelijk dank aan iedereen die met uw stem heeft gestemd hebben dit succes mogelijk kunnen maken. De liefde die je hebt voor dit monument, grootste versterkte kasteel van Europa het moet herinnerd worden, en zijn majesteit zal de sterkste zijn geweest.

Locatie van vele activiteiten

Dit kasteel, dat volgend jaar zijn 600-jarig jubileum viert, is desalniettemin een zeer levendige en levendige plek! Het hele jaar door brengen unieke evenementen en bezoeken het tot leven, voor het grootste plezier van de bezoekers. Bovendien vergiste het publiek zich niet. Begin september verwelkomde het kasteel zijn 100 bezoekerse bezoeker.

Om het versterkte kasteel van Sedan te ontdekken zijn er meerdere mogelijkheden: middeleeuws festival in mei, riddertoernooien en fakkeltochten in de zomer, een immersief circuit die bezoekers onderdompelt in het hart van het middeleeuwse leven, een ontsnappingsspel om plezier te hebben tijdens het leren, rondleidingen die soms gastronomisch zijn, een 4* hotel en kwaliteitscatering... Echt, het versterkte kasteel van Sedan heeft veel voordelen om zoveel mogelijk mensen tevreden te stellen.

Binnenplaats van het versterkte kasteel
08200 SEDAN
Bereken mijn route

Was deze inhoud nuttig voor u?