Camper al vanaf zijn 9e koos Romy dit jaar voor de Ardennen. Natuur, landschap, rust, genoeg om zijn nieuwsgierigheid te voeden... En zijn gulzigheid.

Ontdekking van de Ardennen in twee etappes

Op zoek naar rust, historie en lekker eten, Romy koos voor de Ardennen en heeft daar geen spijt van. Ze kwam uit Parijs via Reims en besloot haar reis in twee etappes te organiseren: anderhalve week ten noorden van Charleville-Mézières en nog een week ten zuiden.

"Dit zijn twee heel verschillende ervaringen", legt ze uit.

Heerlijk !

“In het noorden is het een Frankrijk met contrasterende, krachtige landschappen, gekenmerkt door geschiedenis en metallurgie, een mix tussen de kloven van de Tarn en de Canadese bossen. Na de brug van Revin, Fumay, Haybes, is het subliem! En bovendien in een camper zijn we verheven! Dus we hebben een adembenemend uitzicht…. In het zuiden, richting Vouziers, wordt het mooie en zachte Frankrijk gedomineerd door het platteland en de kanalen. Het ideaal is om door Pont-à-Bar te gaan. We lieten ons wiegen. Je kunt er ook fietsen, vooral bij Le Chesne en op de jaagpaden. Ook Attigny mogen we niet vergeten. »

Veel aangeboden diensten

Tijdens haar reis maakte de jonge vrouw gebruik van de verschillende diensten die in de omgeving werden aangeboden: ontvangstruimte, serviceruimte, parkeren camping en zelfs op de boerderij. Mond-tot-mondreclame, geliefd bij camperaars, hielp haar op weg, maar ook de website van het Agence de Développement Touristique www.ardennes.com en toeristische kaart van de Ardennen.

Artikel uit het tijdschrift van het Bureau voor Toeristische Ontwikkeling "Ardennes Inspirations" en opnieuw samengesteld voor het web.

Was deze inhoud nuttig voor u?