Een echte ontkoppeling nodig? Met meer dan 300 km bevaarbare waterwegen bieden de Ardennen u de perfecte gelegenheid om de trossen los te gooien en uw smartphone voor pleziervaart.

Vertrek vanaf Pont-à-Bar, op het Canal des Ardennes

Een aan/uit knop. Vijf seconden opwarming. U hoeft alleen maar de meertouwen aan boord te halen en de kade af te varen. Lichte druk op de versnellingspook, motorbalk kick. 10 seconden druk op een knop en je traject wordt stilletjes rechtgezet.

Van Pont-à-Bar (Varen in de Ardennen), op het Canal des Ardennes komt de Ponçay op gang.

Verfrissend landschap waar de smaragd van de bomen zich vermengt met het zachte groen van het verse gras. Koeien grazen rustig in een nabijgelegen weiland. Onze boot vaart op het kalme water. Bijna recht. Niets serieus. Een dronken boot in het land van Rimbaud kan doorgaan voor een eerbetoon. Het duurt een paar honderd meter om de golven te voelen en de bediening van de bar aan te passen.

Het meest technische blijft het slot dat een patiëntenmonitor ons leert passeren. Een afstandsbediening activeert de opening. Gelukkig zijn de spatborden er om de gevaren van een delicate manoeuvre te voorkomen. Met gemiddeld om de 3 km een ​​sluis heb je tijd om te oefenen.

Landschaps- en gastronomische haltes

De minder bedrevenen zullen de sereniteit van de plek laten werken en zullen er snel van dromen om schipper te worden. Op weg naar grandioze horizonten, legendarische landschappen, historische bezienswaardigheden en gastronomische stops, in een vredige, ongerepte en heilzame natuur. Aan jou de "vrije vrijheid" die Rimbaud dierbaar is.

12, Gehucht Pont à Bar
08160 DOM LE MESNIL
Bereken mijn route

Artikel uit het tijdschrift van het Bureau voor Toeristische Ontwikkeling "Ardennes Inspirations" en opnieuw samengesteld voor het web.

Was deze inhoud nuttig voor u?