Emily Schoen is de oprichter van Ouderschap en bedrijf », een vereniging die tot doel heeft ervaringen tussen ouders te delen.

Hier zijn zijn tips voor het gezin in de Ardennen.

  • Domein van Vendresse
  • Elfenpark
  • 3 acrobatische parken: Parc TerrAltitude – Ardennes Terre d'Aventures en Le Chêne Perché
  • Educatieve boerderij van Liart
  • Ontdekkingspark Argonne

Domein van Vendresse

Voor gezinnen is het echt niet duur en interessant voor alle leeftijden. Er is een speeltuin in het zand, kleine en grote glijbanen, een tokkelbaan, een klimmuur... belangrijk detail, de banken zijn voorzien van parasols. Er zijn waterspelletjes, de kinderen vinden het geweldig! In de zomer zijn er workshops, boogschieten, thema-evenementen. Je kunt de vissen voeren (en vangen). Wat de ouderen betreft, zij kunnen de hoogoven bezoeken. Het park is schaduwrijk, je kunt er picknicken en de hele dag blijven.

Elfenpark

Dit park [gewijd aan Ardense legendes] ligt midden in het bos naast het meer van de Vieilles Forges. Het sterke punt: de spellen zijn toegankelijk voor ouders voor een echt moment van delen met de kinderen. Onze favoriet: de zintuiglijke reis. Het is de grootste die we hebben gedaan. Een geweldige ontdekking, naast de vele activiteiten en picknickplaatsen.

Elfy Park – Lac des Vieilles Forges
08500 DE MAZURES
Bereken mijn route

3 acrobatische parken

Meer dan leeftijd telt bij acrobatiekcursussen de grootte. Maar maak je geen zorgen, professionals zijn er om ons te informeren. Er zijn drie acrobatische parken, allemaal voor het gezin: het TerrAltitude-park in Fumay, geweldig vanwege zijn tokkelbaan; het Ardennes Terre d'Aventures-park in Vieilles Forges, met tal van activiteiten van verschillende niveaus en de Chêne Perché in Signy-l'Abbaye, met zijn 10 acrobatiekparcoursen.

Ontdek de Fantasticable, een gigantische tokkelbaan in Fumay.

Meer informatie over TerrAltitude

D7A rue Jean-Baptiste Clement Waanzin
08170 FUMAY
Bereken mijn route

Ontdek meer over Ardennen Terre d’Aventures

Old Forges Lake
08500 DE MAZURES
Bereken mijn route

Lees meer over Le Chene Perche

SIT-velden – geen gegevens om weer te geven

Educatieve boerderij van Liart

Ik behoud de toegankelijkheid en nabijheid van de dieren, die erg volgzaam zijn. Met lylou konden we een koe aaien, kuikens in onze armen nemen, het boerenerf oversteken. Het was heel levendig, binnen ieders bereik. Zelfs baby's komen hier aan hun trekken. Het is zeer indrukwekkend. En er zijn activiteiten, workshops [brood bakken…] voor oudere kinderen. Je kunt er tussen de 1u30 en 2 uur doorbrengen.

Ontdekkingspark Argonne

Roofvogels, wolvenvoer, boerderij, nachtdieren, springhangmat... Er is geen leeftijdsgrens voor dit park. Vanaf de leeftijd van 2 jaar vond Lylou het geweldig: 's ochtends lazen we sprookjes rond de wolf voor. Er zijn ook binnenactiviteiten en zeer goede uitleg over nachtdieren. En veel dingen om te leren voor de ouderen, films om te zien, ervaringen om te doen... Wees voorzichtig met de toegankelijkheid van kinderwagens in het park. Het is beter om de draagzak te plannen. Ook hier brengen we de dag door. Er zijn schaduwrijke plekken.

Artikel uit het tijdschrift van het Bureau voor Toeristische Ontwikkeling "Ardennes Inspirations" en opnieuw samengesteld voor het web.

Was deze inhoud nuttig voor u?