Michel Degré, een fervent wandelaar, is lid van de vereniging Paysages de France. Hij geeft ons zijn 3 wandelfavorieten.

1- Aan de waterkant: Asfeld

De omgeving van Asfeld biedt een ideale wandeling met kinderen. Flexibel (5 tot 10 km), zonder hoogteverschil, deze wandeling loopt langs het Aisne-kanaal, niet ver van de meanders van de rivier die tot verbazing leiden. Onderweg kom je elkaar tegen de barokke kerk Saint-Didier (17e eeuw, enig in zijn soort) in Asfeld, een dam, een Duitse begraafplaats. Zoveel herinneringen in zo weinig kilometers.

2- In het bos: Olizy

Van Olizy (bij de Ontdekkingspark Argonne), biedt dit familiecircuit een lus "tussen twee werelden" van 6,4 km. Via Petite-Ville, dan Blanche-Falaise en Martignon en dan terug via Petite-Ville, markeert de in de verte zichtbare route van de Aisne de doorgang van de groene en bosrijke Argonne naar de bergen van de Champagne.

3- Rond de wallen: Rocroi

Gelabeld als "Kleine stad met karakter", de sterrenstad van 16e eeuw wordt geproefd tijdens een wandeling rond de wallen. Neem uw kinderen mee om het land van de Rièzes te ontdekken, dit ruige plateau dat door de mens is gedomesticeerd. Laat u meeslepen door dit landschap getekend door de geschiedenis. Let vooral op de glacis, een natuurlijk landschap dat de vijand dwong zichzelf bloot te leggen.

Artikel uit het tijdschrift van het Bureau voor Toeristische Ontwikkeling "Ardennes Inspirations" en opnieuw samengesteld voor het web.

Was deze inhoud nuttig voor u?