Je laat hem niet een auto nemen alleen omdat het regent. Pierre Maréchal deelt enkele te volgen routes met ons.

Pierre Maréchal is verkeersveiligheidsmedewerker op de afdeling en heeft 53 jaar motorrijden op de teller.

Zijn vaste reis

Vanuit Charleville-Mézières richting Revin, via Warcq, Cliron, Renwez en de Côte des Mazures. “Een paar mooie bochten laten je toe om de motor “neer te leggen” terwijl je de snelheidslimieten respecteert. Kruis Revin. In plaats van links de Fumay-brug op te gaan, gaat u rechtdoor, richting Ondanks Alles. Onderweg kijken twee of drie uitkijkpunten uit over de rotswanden. Ga rechtdoor op een lang macadamized bospad. Sla op het einde rechtsaf richting de Woisies om terug te keren naar Charleville-Mézières of volg links richting Hargnies. Er wordt u dan een mooie weg aangeboden tot aan Vireux-Wallerand. Steek de brug over en sla rechtsaf richting Givet. Aanbevolen stop in Hierges. Reken tussen 2u30 en 4 uur afhankelijk van de stops.

Kleine weggetjes vol groen en bochten, wat wil je nog meer.

Zijn reis naar Bouillon, België

Verlaat Charleville-Mézières via Montcy-Saint-Pierre, richting Saint-Laurent. Ga rechtdoor (D979 via La Grandville, Gespunsart) zonder jezelf vragen te stellen. De weg is prachtig en biedt enkele leuke bochten naar het grensdorpje Pussemange. Richting Bouillon linksaf in een haarspeldbocht (30 km/u). Ga door Corbion (pas op, het oppervlak van deze bochtige weg is hier en daar beschadigd). Eenmaal aangekomen, stop en verfrissingen. Maak voor de terugweg een U-bocht of neem de snelweg om “de motor af te slaan”.

De transardenne (de route van de abdijen)

Begin met Notre-Dame-de-Clairefontaine in Bouillon en ga vervolgens naar de abdijkerk van Elan om de verbazingwekkende Saint-Roger-fontein te ontdekken. Ga dan naar de abdij van het charmante stadje Mouzon, de Hermitage van Saint-Walfroy (die een uitzonderlijk uitzicht biedt op de Chiers-vallei), of Orval, Saint-Hubert, Rochefort, Dinant, Maredsous, Walcourt, Chimay (in België )… Elke etappe biedt zijn charme en verrassing omdat deze abdijen een aantal schatten verbergen (zoals goed bewaarde geheime kaas- en bierrecepten) om mee te nemen voor een proeverij op de terugweg.

De route van de abdijen

Ontdek de Route des Abbayes op de grensoverschrijdende site visitardenne.com

Route van de abdijen

Goed plan: het welkomstlabel voor motorrijders

Bijna 80 accommodaties zijn gecertificeerd, van kastelen tot campings en bed and breakfasts. De motorrijder vindt gegarandeerd een afgesloten plek voor zijn motor, een plek om zijn kleren te drogen, toegang tot een waterpunt om zijn uitrusting schoon te maken en ook voldoende om kleine reparaties uit te voeren.

Het welkomstlabel voor motorrijders 

Artikel uit het tijdschrift van het Bureau voor Toeristische Ontwikkeling "Ardennes Inspirations" en opnieuw samengesteld voor het web.

Thema's

Was deze inhoud nuttig voor u?